Duchesse-paddenstoelgalettes
30 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Hak in de hakmolen de shiitake fijn. Pers de knoflook erboven.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de shiitake met de knoflook 4 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het meeverpakte vel bakpapier op de bakplaat. Steek uit het deeg 12 rondjes van 7 cm doorsnede. Prik de deegrondjes in het midden met een vork in, zodat het deeg tijdens het bakken minder rijst.
- Roer de truffelmayonaise door de afgekoelde shiitake. Voeg peper naar smaak toe.
- Schep op elk deegrondje ½ theelepel paddenstoelcrème. Zet er een aardappeltorentje op. Knijp de zijkanten van het deeg samen zodat een stervorm ontstaat.
- Zet de paddenstoeltaartjes op de bakplaat. Klop de eidooier los met 2 theelepels water. Bestrijk het deeg ermee.
- Bak de galettes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Steek in elk taartje een toefje rozemarijn.
- Shiitake en truffelmayonaise zijn de feestelijke smaakmakers in deze stervormige paddenstoeltaartjes.
- Tip: Vervang de shiitake met truffelmayonaise door een schepje tapenade of pesto. Gebruik voor de kleine gasten een beetje appelcompote.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- Per stuk: 130 kcal
- 8 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 12 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen